M a g a z i n e

21 mei 2020

Interviews hoofdrolspelers
Oostelijk Havengebied 

Tussen 2004 en 2009  interviewden Ruud van Soest en Bert Franssen achttien stedenbouwkundigen, architecten, kunstenaars over hun werk in het Oostelijk Havengebied. Het project kwam tot stand onder meer dankzij een subsidie van het  Stimuleringsfonds voor Architectuur. 

 

Selectie daaruit >> 


Alle interviews >>

14 januari 2019

Brug of tunnel II

BRUG OF TUNNEL? De gemoederen liepen hoog op, maar het stof is nu neergedaald. En zowaar, het verstand lijkt te zegevieren. In plaats van de jongensdroom van een bewoner van Noord over een 'brug over het IJ' als startpunt te nemen, in plaats van het trotse verlangen van jonge leden van een raadscommissie om een 'mooie brug op een mooie plaats' voor ons Amsterdammers te realiseren, is er nu een professionele analyse gemaakt over een 'verbinding met Amsterdam-Noord'.

Verder Lezen >>

14 april 2020

Jodenvervolging in de Middeleeuwen

Op 4 mei herdenken we op de eerste plaats de Jodenvervolging en genocide in de Tweede

Wereldoorlog. Maar deze ellende kwam niet uit de lucht vallen. Ze begon al in de

middeleeuwen en heeft zich door de eeuwen heen voortgezet tot het trieste dieptepunt in onze

Europese vorige eeuw. Een korte geschiedenis.

Verder lezen >>

10 december 2019

Metamorfose Kattenburgerplein

Het plein waar de Oostelijke Eilanden, aan het oude centrum van Amsterdam raken. De laatste jaren was het een beetje een hondse plek, duister, kaal, waarom zou je er komen?

Verder lezen >>

18 juni 2018

Niet-functionele brug of slimme passage?

De gemeente heeft zich erin vastgebeten: een brug over het IJ. Hij moest en zou er komen. Inmiddels, nu we er beter over nagedacht hebben, is zo'n beetje alles en iedereen tegen. Behalve dus de raad van Amsterdam. Vanmiddag was er een bijeenkomst van de raadscommissie waar voorstanders van een open IJ en konden 'inspreken'. Maar wat je ook aanvoerde, het liep allemaal stuk op de reactie van de raadsleden en de wethouder van de zittende coalitie. Heroverwegen? "Er ligt een bijna unaniem raadsbesluit. En dat raadsbesluit is bekrachtigd in het huidige coalitie-akkoord."

Verder lezer >>

© 2017 Stadswandelkantoor. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon