Over ons

Stadswandelkantoor organiseert rondleidingen, geeft lezingen en richt exposities in. Onze gidsen hebben een academische achtergrond en zijn onder meer werkzaam als architect, kunsthistoricus, docent geschiedenis en architectuur- en erfgoedjournalisten.

 

Kern van Stadswandelkantoor is een v.o.f. van de oprichters Ruud van Soest en Bert Franssen. Ze studeerden respectievelijk psychologie en sociologie, en zijn sinds lange tijd werkzaam als architectuur- en erfgoedjournalisten en auteurs van boeken over stedenbouw en architectuur.

 

Centraal in onze rondleidingen staan de recente en voorbije geschiedenis van Amsterdam. Alle aspecten komen daarbij aan de orde: stedenbouw, architectuur, maar ook sociale- en kunstgeschiedenis en politieke aspecten. Onlangs verscheen ons boek 'Ontdek het Oostelijk Havengebied' – over de stedenbouwkundige ontwikkeling en geschiedenis van het Oostelijk Havengebied – een Engelse vertaling is in voorbereiding.

Onze rondleidingen zijn deskundig én plezierig, dat is onze uitdrukkelijke ambitie. Om ervan te genieten, is interesse in architectuur en geschiedenis voldoende.

Overigens biedt Stadswandelkantoor ook rondleidingen aan in Den Haag en Rotterdam.

© 2017 Stadswandelkantoor. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • Google+ App Icon