top of page
Wix-Utrecht-3.jpf
Rondleiding Utrecht​

Een wandeling door historisch Utrecht voert je door een van de mooiste steden van het land. Niet iedereen weet dat, maar de cijfers liegen niet. De stad heeft 1400 rijksmonumenten, na Amsterdam en Maastricht het grootste aantal van het land.

INFO / RESERVEREN: stadswandelkantoor@gmail.com  / 020 419 00 22 / 0641967625 / 0641967655

TOP WANDELINGEN IN UTRECHT

Rondleidingen in

andere steden:

Amsterdam

Den Haag

Rotterdam

Historisch Utrecht

Historisch Utrecht

De meeste rijksmonumenten van Utrecht bevinden zich in een buitengewoon sfeervol historisch centrum, met een onnoemelijk aantal pleinen en pleintjes, steegjes, smalle straten en, uniek in de wereld, 732 werfkelders, aangelegd slechts iets boven het waterniveau van de binnengrachten. Een heel oude stad ook, ontstaan vanuit een Romeinse burcht aan de noordgrens van het Romeinse rijk.

Religieus utrecht

Religieus utrecht

Als je korte tijd door het historische centrum van Utrecht wandelt, passeer je vast en zeker een reeks kerken. Er staan er liefst twaalf op korte afstand van elkaar, alle rijksmonumenten en meest van grote schoonheid. Sommige zijn door Pieter Saenredam vereeuwigd op beroemde schilderijen, zoals de romaanse Janskerk en Pieterskerk, daterend uit de 11de eeuw. Utrecht was eeuwenlang het religieuze centrum van de noordelijke Nederlanden. Vanuit Utrecht werd het land gekerstend.

bottom of page