top of page
Rondleiding Amsterdam
Themaroutes

Bekende themaroutes zijn Joods Amsterdam, Amsterdam Wereldstad, de Rembrandt rondleiding. Maar er zijn zoveel interessante thema's. Bijvoorbeeld de sociale woningbouw, Gay-Amsterdam, religieus Amsterdam.

Info? Reserveren? mail ínfo@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655

Een greep uit onze wandelingen en fietstochten

Alles wat je moeder verboden heeft

Alles wat je moeder verboden heeft

Alles wat je moeder verboden heeft: deze wandeling toont de 'dark side' van Amsterdam in een van de aantrekkelijkste wijken. Hoe Amsterdam de verslaafdenproblematiek met politiek realisme probeerde op te lossen. De werkelijkheid van de Wallen. De mooiste hoerenbuurt ter wereld, maar hoe krijgt de politiek greep op de uitwassen?

Joods Amsterdam

Joods Amsterdam

Deze wandeling gaat door voormalige Joodse wijken. Langs beroemde Joodse monumenten, onder meer het indrukwekkendste synagogencomplex ter wereld. Maar ook door een stuk wereldgeschiedenis. Hoe de Joden, terechtgekomen in het 'Jeruzalem van het Westen', uiteindelijk grotendeels werd uitgemoord door de nazi's.

Rembrandt route

Rembrandt route

Langs plekken die door Rembrandt geschilderd of getekend zijn, zoals de Montelbaanstoren en de Waag. Waar de Nachtwacht geschilderd werd, en waar hij later kwam te hangen. We zien ook zijn atelier en zijn eerste woning, en waar zijn innig geliefden begraven werden.

Gay Amsterdam

Gay Amsterdam

Amsterdam is the Gay Capital of Europe, wordt wel beweerd. In elk geval is de stad trots op haar aanbod voor gays. Zeker in het jaren zestig en zeventig was Amsterdam de stad waar het gebeurde, voor homo's en lesbiennes in heel Europa. Stadswandelkantoor geeft rondleidingen door Gay Amsterdam, met een hoog Gerard Reve gehalte.

Religieus Amsterdam

Religieus Amsterdam

Een wandeling door de hele oude stad. Langs kerken, kapellen en kloosters, plekken met een religieuze achtergrond. We wippen af en toe een kerk in. Op deze route leer je de binnenstad goed kennen, aan de hand van een thema.

Sociale woningbouw route

Sociale woningbouw route

De sociale woningbouw van Amsterdam is wereldberoemd. In de jaren tien, twintig en dertig van de twintigste eeuw werden arbeiderswoningen gebouwd van een buitengewoon hoog niveau, zowel wat woonkwaliteit als architectuur betreft, uniek in Europa. Verantwoordelijk hiervoor was een een zeldzame mix van gedreven mensen op sleutelposities, die elkaar vonden in het streven goede sociale woningbouw te bouwen. Een fietstocht.

bottom of page