Wandeling Religieus Amsterdm
De Krijtberg

De Krijtberg

Agnietenkapel

Agnietenkapel

Nicolaaskerk

Nicolaaskerk

Guang Shan He Hua Tempel

Guang Shan He Hua Tempel

Begijnhof

Begijnhof

Waalse Kerk

Waalse Kerk

Zuiderkerk

Zuiderkerk

Begijnhof

Begijnhof

Agnietenkapel

Agnietenkapel

Olofskapel

Olofskapel

Waalse Kerk

Waalse Kerk

Religieus Amsterdam

 

Een wandeling door de hele oude stad. Langs kerken, kapellen en kloosters, plekken met een religieuze achtergrond. We wippen af en toe een kerk in. Op deze route leer je de binnenstad goed kennen, aan de hand van een thema.

We wandelen langs Nicolaaskerk, Oude Kerk, Begijnhof, Amsterdams Historisch Museum en pittoreske steegjes als het Gebed Zonder End. We wippen af en toe een kerk of schuilkerk in. Op deze route leer je de binnenstad goed kennen, aan de hand van een thema.

In 1345 vond in Amsterdam een mirakel plaats. Duizenden pelgrims uit heel Europa kwamen naar Amsterdam en de stad maakte een religieuze groei door.

 

In de vijftiende en zestiende eeuw werden in Amsterdam 21 kloosters gesticht. De kloosters zijn afgebroken of verbouwd voor een andere functie. Belangrijke redenen: ruimtegebrek - Amsterdam barstte uit zijn stadsmuren - en de ommezwaai ( 'Alteratie' ) van een katholiek naar een protestants stadsbestuur in 1578. Katholieken konden hun geloof niet meer openlijk uiten, kloosters werden overbodig. Er is dus weinig van de kloosters overgebleven. Maar vaak zijn er wel sporen zichtbaar. En de wandeling gaat sowieso door een van de mooste delen van de binnenstad.

Typering

  • Bezoek kerken

  • Bezoek schuilkerken

  • Langs vm. kloosters

  • Langs synagogen

PRIVÉ RONDLEIDING VOOR KLEINE EN GROTE GROEPEN

Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 17,50 per persoon.
De wandeling is mooi te combineren met aan het einde een bezoek aan schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder, nu een museum. Dan betaalt u € 7.-- per persoon extra.

Vertrek: Bijvoorbeeld vóór café-brasserie 1e Klas op Spoor 2 B van het Centraal Station. Het restaurant ligt vlak bij de oostelijke uitgang.
 

Reserveren / info

Bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655. Of stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl. .