top of page

Onderwijsrondleidingen in Amsterdam

Stadswandelkantoor heeft veel ervaring met onderwijsrondleidingen. Gespecialiseerde gidsen, veelal zelf docent of ex-docent, leiden uw leerlingen, studenten of cursisten rond U kunt vooraf uw programma met ons bespreken. Bijvoorbeeld als u de rondleiding wilt laten aansluiten op de thema's die u in de lessen behandelt. Of op andere onderdelen van uw dagprogramma. Soms ontwikkelen we in overleg met u nieuwe routes. Er zijn onderwijsrondleidingen voor scholen voor voortgezet onderwijs, en voor het hoger onderwijs: hogeschool en universiteit.

Algemene kenmerken

  • Gidsen met veel ervaring met rondleidingen voor studenten en docenten van universiteiten en hogescholen.

  • Onze gidsen zijn allen gespecialiseerde kenners van Amsterdam, bekend met het beleid van de gemeente Amsterdam

  • Academische achtergrond als architect, stedenbouwkundige, historicus, kunsthistoricus of sociale wetenschapper.

  • De rondleidingen worden gegeven in diverse talen, zoals Nederlands, Engels en Duits.

  • Vervoer te voet, per fiets, openbaar vervoer of eigen bus.

 

Rondleidingen voor het voortgezet onderwijs
Rondleidingen die  onderdeel zijn van het lesprogramma, komen in aanmerking voor onderwijskorting. Stadswandelkantoor is door het CJP gecertificeerd als instelling voor CKV-onderwijs. Dat betekent onder meer dat wij Cultuurkaart-korting geven op onze speciaal ontwikkelde onderwijsroutes en dat betaling via de Cultuurkaart mogelijk is. Meer over rondleidingen met de Cultuurkaart.

 

Rondleidingen voor het hoger onderwijs
De rondleidingen zijn bestemd voor het reguliere onderwijsaanbod van universiteiten en hogescholen, zomercursussen (summer courses) of thema-excursies. De wandelingen of fietstochten kunnen worden ingepast in de introductiedagen voor Nederlandse en buitenlandse studenten. Voor architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, planologen en stadssociologen in opleiding zijn er speciale programma's. In combinatie met de rondleidingen geeft Stadswandelkantoor ook lezingen over de geschiedenis, architectuur en stedenbouw van Amsterdam.

Info: info@stadswandelkantoor.nl / 020-4190022 / 0641967655

bottom of page