top of page
Onderwijsrondleidingen en de Cultuurkaart

Scholen kunnen voor hun CKV-onderwijs een rondleiding boeken met (of zonder) de CJP Cultuurkaart. Stadswandelkantoor is door het CJP gecertificeerd als instelling voor CKV-onderwijs. In overleg kunnen wij de rondleidingen afstemmen op thema's die de docent in de lessen behandelt - geschiedenis, geografie, architectuur/stedenbouw, CKV. Betaling uit het Cultuurkaart budget is mogelijk en stadswandelkantoor geeft daarnaast een speciale onderwijskorting. 

Behalve een goede docent heeft weinig zoveel impact als directe beleving: abstracte begrippen komen tot leven in concrete beelden, tastbare ervaringen en doorbrekend inzicht. Een veelzijdige stad als Amsterdam leent zich er bij uitstek voor. Art nouveau, Amsterdamse School en andere architectuurstromingen zie je in het echt; je wandelt door historische perioden als de gouden eeuw, het interbellum of de late 19de eeuw, toen de moderne wereld werd uitgevonden. We maken maatschappelijke topics als kolonialisme, ruimtelijke segregratie en gentrificatie aanschouwelijk. En er zijn routes gericht op urgente thema's van nu: klimaatverandering, circulaire ontwikkeling, de nieuwe mobiliteit, de gezonde stad en de omgang met het vele water in Amsterdam. Door de lichtvoetige presentatie tijdens een wandeling of fietstocht staan de leerlingen open voor nieuwe inzichten.

 

Een combinatie van bezoek aan een museum met een wandeling in de omgeving, is heel goed mogelijk. Komen de leerlingen met het Openbaar vervoer naar Amsterdam?  Wij brengen ze via een prachtige én leerzame wandelroute naar het Allart Pierson Museum, Tropenmuseum, Van Gogh of Stedelijk Museum, EYE, het Scheepvaartmuseum of Museum 't Schip.  
 

Meer informatie? Bel 020-4190022 of stuur een e-mail aan Ruud van Soest, rvs@stadswandelkantoor.nl.

bottom of page