top of page
Rondleiding Amsterdam

Gezond wandelen en fietsen

Wij hebben inmiddels zeer ruime ervaring met diverse overheidsmaatregelen. In al die tijd niet één melding van besmetting. De sleutel is: de buitenlucht. De kans op besmetting  is hier minimaal. Ook je verstand gebruiken helpt. Afstand houden kan heel goed, er is voldoende ruimte buiten, we staan niet op elkaars lip. We blijven nooit in een 'viruswolk' hangen, als die al niet direct weggewaaid is, we zijn immers in beweging. Ook in het oude centrum is het goed geregeld, we mijden risicovolle situaties. Wij letten, kortom, goed op uw en onze gezondheid. En natuurlijk zijn wij dubbel gevaccineerd.
 

 • Gezonde buitenlucht. Oftewel de ultieme ventilatie. Niet toevallig hebben alle preventiemaatregelen van de overheid betrekking op besloten ruimtes. Algemeen wordt aangenomen dat bij samenkomen in de buitenlucht het risico op besmetting zeer beperkt is. Een eventuele 'viruswolk' verdunt razendsnel en waait weg. Zelf zijn we óók in beweging.  
   

 • Anderhalve meter. Natuurlijk houden we ons aan de anderhalve meter regel en de andere richtlijnen van RIVM en locale autoriteiten. Dat is buiten makkelijk te doen en niet storend: bij een rondleiding sta je nooit op elkaars lip. U kunt ons verhaal goed volgen en makkelijk vragen stellen. Tweerichting communicatie blijft mogelijk. 
   

 • Kleine en grotere groepen. Om dit goed mogelijk te maken, fietsen en wandelen we in kleinere groepen. Er zijn diverse opties, zoals de groep eventueel splitsen in 2 of meer groepen, elk met eigen rondleider. Grotere groepen blijven in bepaalde gevallen mogelijk, We gebruiken dan een hoge kwaliteit headset - bereik tot 100 meter! We houden ons ook dan aan de richtlijnen van de overheid.
   

 • Routes. Hier en daar hebben we routes aangepast. Vooral in de historische binnenstad zijn sommige plekken overvol of je wordt er samengeperst in smalle stegen. Afstand houden niet mogelijk. Daarom hebben we daar interessante én mooie alternatieve routes gemaakt. Of maak een fascinerende ontdekkingsreis naar de 'buitengewesten': Bijlmermeer, Nieuw-west, IJburg, Zuidas, BOLO en de Baarsjes. Weg uit de drukte!
   

 • Verstand. Het is ieders verantwoordelijkheid goed op zichzelf en elkaar te passen. Bij bepaalde klachten liever een volgende keer meegaan. Verder: geen handen geven, anderhalve meter afstand houden, niet in elkaars gezicht blaffen. Kortom, voorzichtig: gebruik je verstand, as always.

  Meer informatie? Bel ons: 020 419 00 22.

Terug>>

Ruud van Soest en Bert Franssen (r)
bottom of page