top of page
RondleidingAmsterdam
Radha Krishna Mandir, hindoe tempel

Radha Krishna Mandir, hindoe tempel

Wonen in het groen, Bottemastraat

Wonen in het groen, Bottemastraat

Brede School, Liesbeth vd Pol

Brede School, Liesbeth vd Pol

Kuiperplantsoen

Kuiperplantsoen

Slotermeer

Slotermeer

WoZoCo

WoZoCo

Fietsen in Nieuw-West
 

Deze fietstocht is een ware ontdekkingstocht. U gaat terug naar de jaren '50 van Amsterdam en fietst tegelijk de Amsterdamse 21ste eeuw in. Nieuw-West is groen en ruim, niet-grachtengordel, stedenbouwkundig hoogtepunt, afwisselend, en ook nog hoofdoekenland en schotelcity. Wandelen kan overigens ook. Don’t miss it!  


  

Een recept voor verrassing, deze fietstocht door alle Westelijke Tuinsteden: Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart en Osdorp. Tenminste als u de beeldvorming in de media gelooft, waarin Nieuw-West er niet best vanaf komt. Het stadsdeel zou saai en monotoon zijn? Nou, dan staat u wat te wachten. Afwisselende stadslandschappen, vriendelijke stukjes groen, een beroemd hoofdstuk uit de architectuurgeschiedenis én up-to-date stedenbouw met pronte architectuur, alles door elkaar. Kortom: dat saai- verhaal is lang en breed achterhaald. 

    

Spanning en conflicten? Stel uw oog maar vast in voor wat u in werkelijkheid ziet: een kleurrijke bevolkingsmix van oerhollanders, migranten en nieuwe stedelingen. Je ziet nieuwe cultuur-in-de-maak, echt Amsterdams met een vleugje buitenland, mensen die de weg omhoog zoeken en vinden. Soms weerbarstig, maar je voelt gewoon de geweldige opwaartse druk in de straten. Natuurlijk, er zijn ook problemen, zoals overal. Maar in een stad die ‘de boel een beetje bij elkaar houdt’ – weet u nog, de beroemde uitspraak van Job Cohen? – lukt dat gewoon. Toch?

De fietstocht gaat door Slotermeer, Geuzenveld, Slotervaart en Osdorp. Gemengde route met het bovengenoemde plus van alles en nog wat erbij. U krijgt een goed beeld van hoe de ideale stad van na de wereldoorlog er uitzag en hoezeer Nieuw-West nu een hedendaags stuk Amsterdam aan het worden is met een heel eigen gezicht. Duurt zo'n 2,5 uur.


​​Typering

  • Tuinsteden, zeer afwisselende landschappen

  • Amsterdam met een vleug buitenland

  • Nieuwe cultuur-in-de-maak

  • Nieuwe architectuur op niveau

Verdere gegevens

Rondleiding op afspraak voor kleine of grote groepen.

Prijs: € 20 per persoon, exclusief eventuele huur van een fiets. Voor bedrijven en instellingen komt de btw erbij.

Kleine groepen betalen per persoon iets meer.

Duur: ongeveer 2 uur

Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl

Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.

bottom of page