top of page
Rondleiding Amsterdam

Een wandeling cadeau schenken
 

We maken het vaak mee: iemand belt of mailt ons omdat hij of zij een jarige een wandeling cadeau wil doen.

Een leuk idee, vinden we zelf. Geen voorwerp of boek waarvan je moet afwachten of het in de smaak valt, maar een wandeling in een wijk waarvan je zeker weet dat de betrokkene erin geïnteresseerd is, en bovendien familieleden of vrienden mee kan nemen.

Daarom hebben we een cadeaubon ontworpen. We kunnen die na afspraken over de betaling opsturen. Afhankelijk van de grootte van de groep - dat kan ook een klein groepje zijn - sturen we een bon ter waarde van de bepaald bedrag. Betalen kan per bank of contant. 

En wat nog meer?

  • Lezingen. Voor architecten en studenten van universiteiten in binnen- en buitenland. Ofen lezingenreeks voor filialen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Maar ook gewoon een ontspannen lezing bij een housewarming party op de Zuidas.

  • Documentatie en research. Zo beschreven we voor het Van Eesterenmuseum hun Buitenmuseum in Slotermeer en het modernistisch stedenbouwkundig ontwerp van Cornelis van Eesteren.

  • Talk to me! en Talk back! Stadswandelkantoor begon digitaal met innovatie­subsidie van Nederland Kennisland (Digitale Pioniers). We bouwden zo’n beetje de eerste app voor rondleidingen – in 2004, het woord bestond nog niet. Redactionele formule: beeld en tekst en stond je voor een gebouw, druk op een knop en architecten vertelden zélf waarom ze het zo ontworpen hadden.

  • We begeleiden studiereizen. Voorbeelden: projectontwikkelaars van het uitgestrekte King’s Cross gebied in Londen bezochten we de nieuwe stedenbouw in Amsterdam, een grote Zuid-Koreaanse woningcorporatie hebben we de Amsterdamse sociale woningbouw laten zien en uitgelegd.

  • Exposities voor het Informatiecentrum Oostelijk Havengebied: De near-realities van het Oostelijk Havengebied en De slag om de Javabrug.

  • Publicaties. Vele artikelen over architectuur, stedenbouw en erfgoed. 

    Wat zeggen anderen over ons?
    Dat leest u hier

Ruud van Soest en Bert Franssen (r)
bottom of page