top of page
Banner.jpg

Oud Leiden

Een wandeling door Leiden is een belevenis. De stad is ongekend monumentaal, en zonder de hectiek van Amsterdam.

Leiden is met 1250 rijksmonumenten zelfs een van de bezienswaardigste steden van Nederland. Het moet wat dat betreft slechts enkele steden voor laten gaan, zoals het veel grotere Amsterdam. Bovendien is het centrum binnen de singels de op één na grootste historische binnenstad van Nederland.


  

We maken een wandeling vol afwisseling. Het gaat langs een reeks buitengewoon sfeervolle grachten. Langs de universiteit, de oudste van Nederland - Leiden is het Oxford of Cambridge van ons land. Langs de kunstmatige heuvel met burcht, waar eens een leenman van de bisschop van Utrecht zetelde, en waar Leiden haar oorsprong heeft. Langs een selectie van de talloze hofjes - waarvan we een aparte rondleiding hebben samengesteld.

Leidens historie is er een die er zijn mag, vol highlights, drama en schandalen. De Spanjaarden deden hun uiterste best om de stad te behouden. Maar na een zware belegering moesten ze capituleren: Leidens ontzet op 3 oktober 1574. In de 17de eeuw kwam de stad tot grote bloei, dankzij een belangrijke textielnijverheid. In de Gouden Eeuw was Leiden, na Amsterdam, de op één na grootste stad van Nederland. Daarna kwam het verval, met bittere armoede voor het gros van de bevolking. In de oorlog werd Leiden wel zwaar gebombardeerd, maar het oude centrum bleef gespaard.

Highlights / Kenmerken

  • Singels en grachten

  • Hofjes

  • Universiteit

  • Burcht en omgeving

PRIVÉ WANDELING VOOR GROTE EN KLEINE GROEPEN.

Duur: 2 uur

Prijs € 17,50 per persoon. Kleine groepen betalen méér per persoon.

Reserveren / info

Stuur een email aan info@stadswandelkantoor.nl

Of bel:

+31 (0)20 419 00 22

+31 (0)6 419 676 25

+31 (0)6 419 676 55.

bottom of page