top of page
Banner.jpg
Rembrandt wandeling

Rembrandt wandeling

Rembrandt wandeling

Rembrandt wordt vaak geassocieerd met Amsterdam. Maar hij woonde vanaf zijn geboorte 25 jaar in Leiden en ontwikkelde in deze stad ook zijn beroemde schilderstijl. Zijn belangrijkste opdrachten in Leiden kreeg hij van stadhouder Frederik Hendrik – diens secretaris Constantijn Huygens herkende onmiddellijk zijn grote talent. Betaalden Leidse burgers voor zijn schilderijen zo’n 8 gulden, de stadhouder gaf 100 gulden.


  

Rembrandt beschikte over relaties. Zoals de schilder Jacob van Swanenburg, familie van Constantijn Huygens en Joannes Wtenbogaert, neef van de belastingontvanger van Amsterdam. Beiden waren remonstranten. Het bleek geen nadeel. De flexibele Frederik Hendrik probeerde vanaf 1627 via de remonstranten aan geld te komen voor zijn veldtochten. Vanaf 1627 ook, nog altijd wonende in Leiden, ontwikkelde R. zijn chiaroscuro, zijn 'Utrechtse stijl', waarvan hij wist dat ze bij het hof in de smaak viel. Tussen 1627 en 1633 kreeg hij van de stadhouder opdrachten voor minstens dertien schilderijen.

Een rondleiding langs plaatsen die in zijn leven van belang zijn geweest. We laten afbeeldingen zijn van schilderijen uit zijn Leidse tijd.

Verdere gegevens

Rondleiding op afspraak voor kleine of grote groepen.

Prijs: € 17,50 per persoon. Voor bedrijven en instellingen komt de btw erbij.

Kleine groepen betalen per persoon iets meer.

Duur: ongeveer 2 uur

Reserveren: Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl

Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.

bottom of page