Rondleiding Amsterdam

Gezond wandelen en fietsen in fascinerend Amsterdam

Terwijl overheid en media, terecht, vooral hameren op wat allemaal NIET kan, willen we hier iets zeggen over wat je WEL kunt. De sleutel is: gezonde buitenlucht, waar de kans op besmetting minimaal is.  Afstand houden is wat we zelf kunnen doen, en ook dat is bij een rondleiding geen probleem, zeker bij kleine groepen. In de buitenwijken is altijd voldoende ruimte, maar ook in het oude centrum hebben we dat goed geregeld. We houden ons aan de geest van de richtlijnen van de overheid: VEILIGHEID voorop. Maar geen flauwekul. Dat noemen we de intelligentere lockdown. U bent van harte welkom. 

Vooropgesteld: wij letten goed op uw en onze gezondheid, we volgen zorgvuldig de regels van het RIVM. 
 

 • Gezonde buitenlucht. Niet toevallig hebben alle preventiemaatregelen van de overheid betrekking op besloten ruimtes. Algemeen wordt aangenomen dat bij samenkomen in de buitenlucht het risico op besmetting zeer beperkt is. Een evenuele 'viruswolk' verdunt razendsnel en waait weg. Zelf zijn we óók in beweging.  
   

 • Anderhalve meter. Natuurlijk houden we ons aan de anderhalve meter regel en de andere richtlijnen van RIVM en locale autoriteiten. Dat is buiten makkelijk te doen en niet storend: bij een rondleiding sta je nooit op elkaars lip. U kunt ons verhaal goed volgen en makkelijk vragen stellen. Tweerichting communicatie blijft mogelijk. 
   

 • Kleine en grotere groepen. Om dit goed mogelijk te maken, fietsen en wandelen we in kleinere groepen. Er zijn diverse opties, zoals de groep eventueel splitsen in 2 of meer groepen, elk met eigen rondleider. Grotere groepen blijven in bepaalde gevallen mogelijk, We gebruiken dan een hoge kwaliteit headset - bereik tot 100 meter! We houden ons ook dan aan de richtlijnen van de overheid.
   

 • Routes. We passen onze routes aan om lastige situaties te vermijden. Stadswandelkantoor heeft een prachtig pakket wandelingen en fietstochten door de 'buitengewesten', de wijken buiten het Centrum, waar veel ruimte is. In de oude binnenstad mijden we de drukke, smalle stegen en straatjes, waar je moeilijk afstand kunt houden. U ziet dus ook middeleeuws en 17de eeuws Amsterdam zoals u het nog niet kende.
   

 • Verantwoord. Het is ieders verantwoordelijkheid goed op zichzelf en elkaar te passen. Onze premier heeft duidelijk gemaakt: bij bepaalde klachten kunt u beter een volgende keer meegaan. Ook bij wandelen in de buitenlucht. Verder: geen handen geven, anderhalve meter afstand houden. Kortom, voorzichtig blijven en je verstand gebruiken, as always.

  Als u verdere informatie wilt, bel ons: 020 419 676 55.  

Terug>>

Ruud van Soest en Bert Franssen (r)