Home
 

Religieus Amsterdam


Kerk De Krijtberg, SingelEen wandeling door de hele oude stad. Met het accent op kerken, kapellen en kloosters, plekken met een religieuze achtergrond. We komen langs Nicolaaskerk, Oude Kerk, Begijnhof, Amsterdams Historisch Museum en pittoreske steegjes als het Gebed Zonder End. We wippen af en toe een kerk of schuilkerk in. Op deze route leer je de binnenstad goed kennen, aan de hand van een thema.

In 1345 vond in Amsterdam een mirakel plaats. Duizenden pelgrims uit heel Europa kwamen naar Amsterdam en de stad maakte een religieuze groei door. In de vijftiende en zestiende eeuw werden in Amsterdam 21 kloosters gesticht. De kloosters zijn afgebroken of verbouwd voor een andere functie. Belangrijke redenen: ruimtegebrek - Amsterdam barstte uit zijn stadsmuren - en de ommezwaai ( 'Alteratie' ) van een katholiek naar een protestants stadsbestuur in 1578. Katholieken konden hun geloof niet meer openlijk uiten, kloosters werden overbodig. Er is dus weinig van de kloosters overgebleven. Maar vaak zijn er wel sporen zichtbaar. En de wandeling gaat sowieso door een van de mooste delen van de binnenstad.

Duur: ongeveer 2 uur
Prijs: € 12,50 per persoon.
De wandeling is mooi te combineren met aan het einde een bezoek aan schuilkerk Ons' Lieve Heer op Solder, nu een museum. Dan betaalt u € 7.-- per persoon extra.

Vertrek: Bijvoorbeeld vóór café-brasserie 1e Klas op Spoor 2 B van het Centraal Station. Het restaurant ligt vlak bij de oostelijke uitgang.
Reserveren / info: Bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655. Of stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl. .  


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.