Home


Oude havens van Amsterdam


De wandeling van zo'n 2 à 3 uur  begint op het Amsterdamse Centraal Station. We gaan verder langs een van de boeiendste stukken van de binnenstad waar vroeger een bloeiende haven lag: Oude Waal, Scheepvaarthuis, Montelbaanstoren. Daarna gaan we naar de nieuwere haven (tussen 1880 en 1980), met nu spraakmakende nieuwbouw.

We komen dan langs de net verrezen nieuwbouw aan de Oostelijke Handelskade: Muziekgebouw aan het IJ met zijn mooie uitzicht. Over de Jan Schaeferburg bereiken we het Java-eiland, waar Sjoerd Soeters een unieke wijk heeft neergezet: heel verschillende architectuur, maar toch een sterke eenheid. Langs binnentuinen en kades wandelen we naar het KNSM-eiland, waar wereldberoemde architectuur is verrezen, mooi gecombineerd bovendien met oude havengebouwen, die zijn blijven staan. Tenslotte gaat het via de Verbindingsdam naar Borneo en Sporenburg met opnieuw architectuur hightlights: onder andere het woongebouw The Whale en een grachtje met vrije kavels, waar huiseigenaren zelf een architect mochten uitzoeken.

In de buurt zijn nog tal van mogelijkheden om even uit te rusten. Het openbaar vervoer is prima. U kunt met een sneltram of bus terug naar het Centraal Station.

Meer over het Oostelijk Havengebied op www.oostelijkhavengebied.nl of www.amsterdamdocklands.com 

Vertrek: bijvoorbeeld  Café-brasserie 1e Klas op Spoor 2 B (ervoor of erin).
Duur: ongeveer 2 à 3 uur
Prijs: € 12,50 euro per persoon
Reserveren: Stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.