Home
  

Rondleiding NDSM-terrein


In de jaren '70 verdween de scheepsbouwindustrie aan de noordelijke IJoever in Amsterdam. Een industrieel landschap achterlatend, desolaat, maar met de schoonheid van verlaten kaden en loodsen. Op het 32 ha grote terrein van scheepswerf NDSM ontwikkelt zich nu een wijk met een zeldzame afwisseling van wonen, werken, recreatie en evenementen. Oude loodsen, intussen rijksmonument geworden, blijven behouden.

  Helling Museumhaven    

Het wordt een buurt met, uiteindelijk, 3000 woningen. Met vele kantoren, onder meer de hoofdkantoren van Hema, VNU, MTV, IDTV. En een groot aantal creatieve bedrijven. Zo is de enorme scheepbouwloods geschikt gemaakt voor werkplaatsen en ateliers van honderden kunstenaars op het gebied van beeldende kunst, vormgeving, theater, film, media en architectuur. Op het voormalige Kraanspoor, een 270 lang betonnen gevaarte waarover kranen heen en weer reden, is een glazen kantoor gebouwd op initiatief van architect Trude Hooykaas, die op zoek was naar de perfecte plaats voor haar eigen kantoor. Qua evenementen is het terrein al een begrip met onder meer het jaarlijkse Over´t IJ Festival, er zijn sfeervolle restaurants. Stadswandelkantoor heeft een prachtige rondleiding over het oude wervengebied, waarbij we het terrein van alle kanten bekijken: de geschiedenis, de nieuwbouw en de bijzondere activiteiten.  

 

Verdere gegevens wandeling of  fietstocht:
Duur: minimaal 2 uur
Prijs voor groepen: 12,50 euro p.p.
Reserveren of meer weten? Stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.