Home
  

Wandelen in het Museumkwartier


Alles is sfeer in het Museumkwartier. Een deftige wijk, met stadsvilla-architectuur en luisterrijke lanen. Het is de buurt ook van de Amsterdamse Art Nouveau. Op geen plek in Amsterdam zie je zoveel Jugendstil als in het Museumkwartier. Er zijn bekende attracties, zoals het onlangs hergerichte Vondelpark, de P.C. Hooft winkelstraat, het Museumplein met zijn openlucht concerten en grote demonstraties, het Concertgebouw en natuurlijk het Rijskmuseum, Stedelijk en het Van Gogh Museum. Stadswandelkantoor heeft drie prachtige rondleidingen door de buurt.

Museumbuurt - wandplateau Museumplein 1909, onder water gezet voor ijsbaan Museumbuurt - Wandplateau met pauw Stadsvilla Museumkwartier  

Het Museumkwartier werd na 1900 aangelegd naar een plan van Pierre Cuypers, die eerder het Rijksmuseum ontworpen had. Dat museum kwam het beste tot zijn recht in een statige omgeving, waar het uitzicht op zijn schepping ook niet verpest werd door bebouwing rondom. De rondleiding begint op het Museumplein. We vertellen over de boeiende geschiedenis van het plein en het Rijskmuseum, en u komt meer te weten over de idee├źn voor inrichting van het gebied, en over de huidige plannen van de gemeente. Verder veel voorbeelden van de bijzondere architectuur van de wijk. U kunt kiezen uit twee varianten.

  1. De Jugendstil-tour: Museumkwartier plus Vondelpark buurt. U proeft de vriendelijk-voorname sfeer van de wijk. We geven veel aandacht aan de bijzondere architectuur van de Museumbuurt. Voor de liefhebbers doen we ook de P.C. Hooftstraat aan, upmarket winkelparadijs bekend van het Holleeder-scootertje, de PC Hooft-tractor en de stiletto-race.
  2. Het volk en de elite combineert het Museumkwartier met een bezoek aan de levendige Pijp - tien jaar geleden verloederd, nu helemaal opgepept en een highlight van Amsterdam. Veel restaurants en terrassen. We nemen een stukje Albert Cuypmarkt mee. Vergelijk de sferen van de bourgoiswijk uit de vorige eeuw met de eind negentiende eeuwse volkswijk. Geen groter contrast denkbaar!  

Verdere gegevens wandeling
Duur: ongeveer 2 uur. Prijs voor groepen: 12,50 euro p.p. Reserveren of meer infromatie: stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl. Of bel 020-4190022.


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.