Home
 

Alles wat je moeder verboden heeft


Deze wandeling door een prachtige Amsterdamse wijk toont de 'dark side' van Amsterdam, soms min of meer verborgen, dan weer bijna stuitend openbaar. 
Met de 'dark side' bedoelen we onder meer de Wallen. Een toeristische highlight, uiterst sfeervol, de mooiste hoerenbuurt ter wereld zelfs. En niet zoals gebruikelijk gelegen aan de rand van het centrum, maar er midden in, met een decor van historische gebouwen, waaronder veel beschermde monumenten. Echt het bezoeken waard, attractief en beslist veilig.
Helaas is een flink deel van deze bedrijfstak verbonden met zware criminaliteit, de politiek krijgt er maar moeizaak greep op. Legalizeren van deze business (sinds 2000) helpt vooralsnog niet.

    

De wandeling gaat ooklangs de (voormalige) drug scene.Hoe harddrugs-verslaafden hulp krijgen, ze veel minder overlast geven dan vroeger, hoe hun aantal afneemt. En dat is toch het resultaat van een sterk staaltje politiek realisme, in het buitenland wel verguisd, maar geleidelijk erkend als het beleid met de beste resultaten. We wandelen door een voormalige nogo area, de Zeedijk, waar honderden junks zich verzamelden. Een briljant privé-initiatief heeft daarin volstrekte verandering gebracht. De Zeedijk en omgeving is een toeristische highlight als nooit tevoren.

Drugscene en prostitutie zijn beide sinds 2007 onderdelen van het 1012 Project van de gemeente. De stad wil postcodegebied 1012 veiliger, mooier en leefbaarder maken. Sexindustrie en koffieshops blijven gewoon bestaan, maar onder voorwaarden en in geconcentreerd in bepaalde buurten.

Amsterdam wil de homo hoofdstad van Europa zijn, dankzij zijn tolerante houding  ten opzichte van andere (sub)culturen. We tonen u een centrum van gay bars en vertellen er over.

Zo heeft deze wandeling van alles te bieden voor iedereen die behalve de mooie plaatjes de geheimen van de stad wil leren kenne, de 'dark side' zo u wilt. We combineren eigenlijk een wandeling door een van de top-buurten van de stad met gedoseerde verhalen over de politiek handelen, hulpverlening, gevaar, criminaliteit... En: hoe tolerantie en realisme he boel bij elkaar houdt.... 

Duur: ongeveer 1,5 ur.
Prijs:  € 10 per persoon.
Reserveren: 020-4190022 / 06-41967625 / 06-41967655 of  info@stadswandelkantoor.nl 


N I E U W S
Fietstocht door historisch Nieuwendam, vrijdag 11 augustus
Architectuurrondleiding door het groene en blauwe oeverlandschap van een prachtig stuk Amsterdam. Meer...
Joods Amsterdam. Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2017 vanaf de Nieuwmarkt.
Een wandeling door drie prachtige buurten met een tragisch verleden. meer...

Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.