Home
Amsterdam acht keer anders


Kun je in de binnenstad van Amsterdam nog rustig wandelen en genieten, zonder een gevoel dat de stad is prijsgegeven aan de toeristen? Wel zeker. De wandelgids 'Amsterdam acht keer anders' beschrijft op aangename wijze en met veel achtergrondinformatie routes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten.

Dat gebeurt aan de hand van acht thema's, zoals 'maritiem verleden', 'gouden eeuw' en 'herinneringen aan de oorlog', maar ook de spraakmakende moderne architectuur van het Oostelijk Havengebied waar de auteur woont en het heel rustig is, en ontwikkelingen langs de IJ-oevers in Amsterdam-Noord . Gerard Goudriaan is een van de oprichters van Stadswandelkantoor en schreef al de wandelboekjes Voettocht door de Jordaan en Voettocht door Oud-Amsterdam.

Origineel is de 'markante Amsterdammers' route. Er zijn genoeg beroemde Amsterdammers, die goed zijn voor een themaroute, zonder dat je een ongeluk hoeft te lopen. Een wandeling langs objecten die iets vertellen over Berlage, Rembrandt, Spinoza, Appel, Heineken, Johnny Jordaan, Aletta Jacobs, majoor Bosshardt, opgevuld door plaatselijke celebrities als Bet van Beeren en Louise Went.

De wandelingen zijn geen flauwekulletjes, er zitten stevige afstanden bij, tot wel 15 km, wat je van een lange afstandwandelaar 'met sociologische bril', zoals auteur Gerard Goudriaan zelf schrijft, en ook van zijn uitgever Gegarandeerd Onregelmatig ook wel verwachten kan.

Amsterdam acht keer anders, 2016.
Auteur: Gerard Goudriaan.
Vele illustraties in kleur. Prijs € 14,95
Formaat: 12,5 x 21 cm. Omvang: 128 pagina's ISBN: 9789078641551 Bindwijze: genaaid gebrocheerd.
Bestellen:  www.gegarandeerdonregelmatig.nl

 

 Terug

N I E U W S
Stadswandelkantoor op Facebook
Al jaren deelt Stadswandelkantoor het nieuws over onze activiteiten via Facebook. Meer..

Amsterdam acht keer anders
Acht themaroutes door rustige delen van vooral de binnenstad en iets doorbuiten. Meer

Wandelen met de CJP Cultuurkaart
Scholen kunnen voor hun CKV-lessen heel goed terecht bij Stadswandelkantoor. Voor historische en architectuurrondleidingen, mét Cultuurkaart-korting. Meer..

Ontdek het Oostelijk Havengebied, 2de druk
De vraag naar ons snel uitverkochte boek bleef aanhouden. Ontdek het Oostelijk Havengebied is daarom herdrukt. Hier nogmaals de bespreking. Meer...

Meer Nieuws...
Stadswandelkantoor Amsterdam. City Walks Office Amsterdam. Stadtwanderungen Amsterdam. Rondleidingen, wandelen, fietsen.